Njemački list: Hrvatska je novo žarište korone

Prozivaju i Vučića

Srbija je istaknuta kao najveće novo žarište koronavirusa u Europi te se navodi kako su tome doprinijeli “političari koji su dopustili masovna okupljanja”, a rezultat svega je i da je Grčka zabranila ulazak državljana Srbije.

Ističe se da je “nekonzekventna politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u borbi protiv pandemije dovela do nereda u glavnom gradu Beogradu”. Nakon toga se kao još jedno žarište navodi i Sjeverna Makedonija.Hrvatska je suzbila epidemiju, ali onda je počeo rapidno rasti broj zaraženih

Kada je pak riječ o Hrvatskoj, navodi se da od “25. lipnja broj zaraženih rapidno raste”, a da se prije toga smatralo da je epidemija suzbijena.

Kao prekretnica se navodi širenje zaraze u samostanu u Đakovu, no napominje se da su žarišta koronavirusa u zemlji pretežito u Zagrebu i na istoku Hrvatske, a ne na Jadranskoj obali.

>> Njemački RTL o turizmu u Hrvatskoj: Puni su novih žarišta, nitko ne poštuje mjere

“Regije za ljetovanje poput Istre i Dalmacije su manje pogođene”, navodi njemački list.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus,piše Index


{$excerpt:n}