Maloljetnik gliserom usmrtio djevojku u Crnoj Gori, pa POBJEGAO PRIVATNIM AVIONOM

Maloljetni sin novosadskog biznismena M.S. (17), koji je minule subote jahtom “prepolovio” čamac koji mu se našao na putu, pri čemu je poginula Maja Šljivančanin (31), dok je Vladan S. (36) povrijeđen, u Crnu Goru je stigao privatnim avionom, pišu crnogorski mediji. Nakon toga, maloljetnik je, upravljajući luksuznim plovilom izazvao nesreću na otvorenom moru, nedaleko od plaže Mogren, piše “Blic“.

Nesretna djevojka, koja je inače bila zaposlena u Sektoru kriminalističke policije, poginula je na mjestu, dok je njen vjerenik Vladan S. povrijeđen, prenose crnogorski mediji.

Kako su ispričali očevici ove jezive nesreće, od siline udarca, čamac se raspao na dva dijela, a potom i potonuo. Vladan S. je poslije udara ostao svjestan i pokušao je da pomogne Maji, ali u tome nije uspio. U pomoć su mu pritekli ribari koji su se zadesili na mjestu nesreće.

Pomogli su mladiću da teško povrijeđenu devojku ubace u ribarski čamac i odvezu je do obale. Nažalost, ona je ubrzo preminula.

Niko sa plovila kojim je upravljao maloljetnik u ovoj nesreći nije povrijeđen, a on je odmah priveden nadležnom tužicu koji mu je odredio zadržavanje.

Na saslušanju, kome su prisustvovali i maloljetnikov otac, inače vlasnik glisera i predstavnik Centra za socijalni rad, navodno je rekao da nije vidio barku ispred sebe. Tada je ispričao i da je upravljao gliserom koji je u vlasništvu njegovog oca, kao i da je prošlog ljeta dobio dozvolu za upravljanje čamcem, koju mu je izdala Lučka kapetanija Kotor.

Američki gliser kupio od bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore

Gliser plovi pod američkom zastavom i ima registracione papire države Delaver, gdje je označen kao motorni čamac. Prema nezvaničnim informacijama, otac osumnjičenog tinejdžera iz Srbije gliser je kupio od rođaka Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i Crne Gore, za kojim je raspisana međunardna potjernica nakon što je osuđen za malverzacije.


{$excerpt:n}