Bacio bombu na komšiju: Muškarac iz Bosanske Gradiške osumnjičen za ubistvo u pokušaju

Muškarac inicijala D.B., koji je danas uhapšen nakon višesatne krizne situacije u mjestu Turjak kod Bosanske Gradiške, sumnjiči se da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i nad njim je u toku kriminalistička obrada.

Iz Policije uprave Gradiška su potvrdili i da je u toku pretres porodičnog imanja u Turjaku, a koje koristi osumnjičeni.

Uhapšen je angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, pregovaračkog tima MUPRS-a i policijskih službenika Policijske uprave Gradiška.

D.B.. je jučer oko 18.00 sati fizički napao komšiju, u ruci držeći ručnu bombu.

Iz policije su precizirali da je bombu u jednom trenutku bacilo u pravcu komšije, ali nije eksplodirala nakon čega je D.B. pobjeglo i zaključalo se u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Na mjesto događaja su potom upućeni policijski službenici Policijske uprave Gradiška i pregovarački tim MUP-a RS, da bi stupili u kontakt sa osumnjičenim kako bi se predao.

Danas oko 12.40 sati pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS izvršili su ulazak u kuću D.B., a koji je zatečen sa majkom M.B., nakon čega su oboje stavljeni pod kontrolu policijskih službenika“, naveli su iz policije.

I D.B. i njegova majka su zatečeni bez vidljivih povreda.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv D.B. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo u redovnoj proceduri, prenosi “Fena”.


{$excerpt:n}