Udruženje pčelara Bagremovac – Obavještenje za pčelare

Važna obavijest !!!

Poštovane kolegice i kolege pčelari, Udruženje pčelara Bagremovac je donijelo odluku da kao i prethodne godine svi članovi zajednički nastupe u borbi protiv Varroe destructor u akciji ” Svi zajedno “. Zbog nemogućnosti da svi pčelari urade tretman isti dan, prvi tretmani će se raditi od 15.07.-22.07.2020 godine. Apelujemo da se koriste ekološki preparati, a posebno u medobranju gdje se istima tretiraju samo plodišta (nakon ovog perioda članovi bi kontinuirano nastavili borbu na svojim pčelinjacima).

Molimo sve članove da ispoštuju ovu odluku kako bi na vrijeme spriječili invaziju ovog opasnog nametnika jer smatramo sa stručne strane, da ne postoji bolji metod nego da svi zajednički i istovremeno izvršimo napad. Obavijest će biti emitovana na Radio Gračanici,web portalu Radio Gračanice i FB stranici Radio Gračanice u trajanju od 7 dana, čime bismo apel uputili i pčelarima iz susjednih Udruženja kao i nesvrstanim pčelarima.

Mednu i antivaroznu godinu Vam želimo. Ujedno Vas obavještavamo da je u toku nabavka organskih sredstava preko Udruženja o čemu detaljnije informacije možete dobiti na Viber grupi.

Udruženje pčelara Bagremovac Gračanica


{$excerpt:n}