Nema novih zapošljavanja u CIK-u BiH

TESLIĆ – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija poručio je da neće biti novih zapošljavanja sa stalnim radnim odnosom u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u ovoj godini, s obzirom na probleme koje su rezultat pandemije virusa korona.


“CIK je izabran kako je izabran. Mnogo je propusta u toj proceduri. Kažu da su najmanje tri greške napravljene u proceduri izbora, ali neko ko može da kontroliše situaciju, bar za sada, daje ovlaštenje CIK-u da radi to što radi”, izjavio je Tegeltija juče komentarišući odluku CIK-a da objavi konkurs za prijem novih radnika.

On je dodao da se CIK BiH u ovom trenutku nalazi u izbornom procesu i da mora zaposliti određen broj radnika, koji će raditi na određeno vrijeme.

“Što se tiče svakog novog zapošljavanja i stalnog odnosa, oni će zavisiti od budžeta CIK-a i zajedničkih institucija i konačna je procjena da neće biti novih zapošljavanja u 2020. godini imajući u vidu situaciju sa svim problemima sa kojima se susreće naše cijelo društvo i koje je rezultat, prije svega, pandemije virusa korona”, rekao je Tegeltija. Srna

Чланак Nema novih zapošljavanja u CIK-u BiH се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}