“Gdje je moja Marija?” – Djevojčica (14) se probudila iz kome nakon nesreće kod Kule i odmah pitala za poginulu sestru

Milica Stajšić (14) iz Kule, koja je teško povrijeđena u stravičnom sudaru, kada su joj poginule i sestra i najbolja drugarica, probudila se iz kome, prenosi “Republika“.

Na respiratoru

Milica je mnogo bolje sada i nije više u komi, rekli su nam preko telefona ljekari sa Instituta. Čim je otvorila oči i postala svjesna, prvo što je progovorila bilo je: “Gdje je moja Marija?”. Ne znamo šta su joj rekli, samo znamo da nisu čemernu istinu. Milica još ne zna da više nema njene sestre Marije i najbolje drugarice Tanje, od koje se nije odvajala – kaže Šijak.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u zoru 5. jula, kada je Mihajlo Sabadoš (23) sletio autom u kanal. Pored Miličine sestre po majci Marije Fekete (17) i njene najbolje drugarice Tatjane Gudz (15), poginula je i Mihajlova djevojka Božidarka Đukić (23). Sa Milicom u bolnicu je prevezen i Jovan Viljanac (17), koji se i dalje nalazi na respiratoru.

Miličin očuh objašnjava da će njen oporavak dugo trajati jer, osim ozbiljne povrede vrata, ima i hematome na plućima i povredu ruke.

Ti hematomi nisu veliki, ali moraju da se prate. Milica će da nosi kragnu dok joj ne zarastu povrede vrata – kazao je Šijak.

Muke, tuga

Majka i očuh povrijeđene djevojčice na strašnim su mukama jer su im iz bolnice saopštili da porodica mora da saopšti Milici da je u nesreći stradala njena sestra Marija, kao i drugarica Tatjana.

Joj, ne znamo šta da radimo! Čupamo kosu i razmišljamo kako će Milica preživjeti kad čuje da je Tanja preminula još na cesti, a da joj i sestri nije bilo spasa iako ju je Hitna pomoć vozila u bolnicu. Molili smo ljekare da oni to nekako saopšte Milici, ali su nam rekli da je to zadatak porodice. Treba da se vidimo sa psihologom da nas posavjetuje kako da izvedemo da Milica najlakše prihvati tešku istinu – rekao je očuh djevojčice.


{$excerpt:n}