Otac Ahmo ukopao sina Salku, a Fikret oca Hasana

Salko Ibišević je najmlađa žrtva koja je ove godine ukopana u mezarju Memorijalnog centra. Imao je samo 23 godine kada je ubijen. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u sekundarnoj masovnoj grobnici Liplje, u općini Zvornik 2001. godine.

Otac Ahmo ukopao sina Salku, a Fikret oca Hasana – Anadolija

Njegovo nekompletno tijelo u mezar je spustio otac Ahmo.

Najstarija žrtva koja je ukopana je Hasan (Alije) Pezić iz mjesta Pustoše kod Vlasenice. Nestao je 1995. godine na području Kozluka. Njegovo tijelo je ekshumirano iz masovne grobnice u Kozluku 1999. godine.

Otac Ahmo ukopao sina Salku, a Fikret oca Hasana – Anadolija

Posmrtne ostatke Hasana, koji je u trenutku smrti imao 70 godina, spustio je sin Fikret.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine ukopani su: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.


{$excerpt:n}