Na Zrću je velik broj partijanera, gradonačelnik traži zabranu svih zabava

Prema zadnjim podacima sustava eVisitor, na području Grada Novalje borave 8872 turista u komercijalnom smještaju, ne računajući vikendaše, što iznosi 62 posto gostiju u odnosu na isti dan prošle godine.

Među njima je značajan broj mladih partijanera koji dolaze na Zrće, iako je većina partyja i festivala otkazana.

Kako je istaknuo predsjednik Stožera i gradonačelnik Novalje Ante Dabo „ti mladi ljudi nisu niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera“.

“U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom covid-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalnog žarišta virusa. S obzirom na ove iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partyja i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Općine Kolan. Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu. Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza. Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz s lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020.”, ističe gradonačelnik Ante Dabo u priopćenju lokalnog stožera,piše Index


{$excerpt:n}