Hrvatska policija još nije dobila zvaničnu informaciju o novim mjerama za bh. državljane

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da će Hrvatska uvesti restrikcije za građane BiH koji žele ući u ovu zemlju, iz hrvatske policije kažu da još uvijek nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju o novoj odluci.

“Usljed pojačanog interesovanja javnosti kao i medijskih natpisa da je državljanima BiH određena mjera samoizolacije prilikom ulaska u Hrvatsku, kontaktiran je NCC Croatia MUP RH, te je tom prilikom saopćeno od voditelja dežurstva da još ne postoji nikakva zvanična informacija kao ni naznaka da će se državljanima BiH uvoditi mjere samoizolacije. Ukoliko dođe do nekih promjena GP BiH će biti odmah obavještena”, kazao je Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Beroš je danas kazao da će za državljane BiH biti uvedena samoizolacija ili će na granici biti potreban test. Istovremeno, Hrvati iz BiH koji imaju dvojno državljanstvo moći će i dalje ulaziti u Hrvatsku bez samoizolacije.

The post Hrvatska policija još nije dobila zvaničnu informaciju o novim mjerama za bh. državljane appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}