Slučaj uznemirio BiH: Pedofil priveden u policiju, pa se požalio na koronu

Da je Mirić jučer priveden, potvrdila je u izjavi za “Radiosarajevo” Aleksandra Simojlović, portparol PU Bijeljina.

Međutim, kako je objasnila, u njihovim prostorijama nije se dugo zadržao zbog lošeg zdravstvenog stanja.

“Imao je simptome koronavirusa, pa je prebačen u medicinsku ustanovu na testiranje”, objasnila je Simojlović.

Portal Dešavanja u Bijeljini navodi da je početkom maja mjeseca ove godine T.N. (2010. godište) se kretala Majevičkom ulicom, kada ju je zaustavio Mirić koji se, prije toga, zaustavio u toj ulici.

Mlađa maloljetnica prišla je kolima, kada je Mirić otvorio suvozačeva vrata i upitao je gdje se nalazi Autobuska stanica.

Dok mu je T.N. objašnjavala, Mirić joj je pokazao polni organ uz pitanje „Znaš li šta je ovo?“ Djevojčica je uz vrisak pobjegla, a Mirić se uputio dalje iz Majevičke ka Ulici Meše Selimovića.

Kako dalje navodi ovaj portal, isti počinilac, Milan Mirić zvani Klempo iz Popova kod Bijeljine, je dva puta u aprilu mjesecu zaustavio maloljetnu petnaestogodišnjakinju U.A.

Prvi put ju je zaustavio u Račanskoj ulici kod takozvane „Stare pošte“ i pitao gdje se nalazi manastir „Ledinci“.

Drugi put, takođe u aprilu, istu maloljetnicu je zaustavio na kružnom toku kod lokala „Mondo“, kada joj je pokazao polni organ.

Dalje, 21. juna, Mirić je U.A. (2005. godište) zaustavio kod Autobuske stanice, tačnije, pored Raiffeisen banke, pitajući je „Gdje si ti, mala, nisam te dugo vidio?“.

Milan Mirić – Dešavanja u Biljenini

Oba slučaja su prijavili očevi maloljetnih djevojčica, a Mirić je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanja djevojčica i djevojaka.

Kako portal nezvanično saznaje isti je osumnjičen u još nekoliko slučajeva, ali roditelji se plaše da prijave ovog pedofila.

Ranije se*sualno iskorištavao djevojke, priznao krivicu

Milan Mirić Klempo poznato je lice policiji i bh. pravosuđu. Naime, 2011. godine on je sklopio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH.

Kako je tada saopćčeno, optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela trgovina ljudima, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 23.maja, 2011.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Milanu Miriću kaznu zatvora od osam do devet mjeseci

Tužilaštvo se opredijelilo za navedenu vrstu i visinu krivične sankcije, s obzirom na olakšavajuće okolnosti koje su se stekle na strani optuženog, da je lošeg imovnog stanja, mlađe dobi i u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 24 godine, te se korektno držao u Tužilaštvu i Sudu BiH, kao i da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivicu i izrazio kajanje zbog počinjenog.

Milan Mirić optužen je da je tokom 2005. prevezao iz Republike Srbije u BiH dvoje državljana Republike Makedonije, koje je smjestio u jednu kuću, gdje je koristeći njihov težak materijalni položaj i zadržavajući njihove putne isprave, različitim oblicima prinude i obmane jednu od krijumčarenih osoba se*sualno iskorištavao i povremeno vrbovao za pružanje seksualnih usluga drugim osobama, kao i da je naknadno na isto mjesto doveo jednu državljanku Republike Srbije koju je također se*sualno iskorištavao, koristeći se raznim oblicima obmane.


{$excerpt:n}