Servis: Maratonci i biciklisti na putu ka Srebrenici jutros kreću iz Jajca

Vrijeme jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 17°C, a najviša dnevna do 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** CIVILNA ZAŠTITA – U toku protekla 24 sata Operativni centar CZ Srebrenik nije zabilježio informacije koje  ukazuju na moguću  pojavu  nastanka prirodnih  nepogoda. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 61 pregleda pacijenata. Od toga 3 intervencije za UKC Tuzla i 2 izlaska na teren. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike RMU Banovići od 09:00 do 14:00 sati u RMU Banovići ( Radnički restoran).

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Sepetari, Križani, Kolovrat u vremenu od 11:00 do 16:00 sati,

– u naseljima: Dvor, Pavići, Lameši, Cerik, Donja Obodnica, Brusnica, Avdibašići u vremenu od 08:30 do 12:00 sati,

– u ulici Izeta Sarajlića F blok u vremenu od 08:30 do 11:00 sati,

– u ulicama: Fra Grge Martića, Franjevačka, Tabašnice, Pazar, Hendek u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenik u dijelu naselja Ferizovići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Opštine Banovići:

– u naseljima: Omazići i Gutići u vremenu 08:30 do 10:30 sati,

– u naselju Durakovići u vremenu od 10:45 do 12:45 sati,

– u naselju  Čolići u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAMaratonci i biciklisti koji su jučer iz Bihaća krenuli prema Srebrenici jutros nastavljaju iz Jajca prema Sarajevu, gdje će večeras prenoćiti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska voze oprezno i sporije.
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

NAPOMENA: Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog zavoda za javno zdravstvo.
-Još uvijek je obustava saobraćaja kroz Tunel Ormanica na putu Tuzla-Orašje, koriste se alternativni pravci.
– U toku su radovi na rekonstrukciji mosta kod tunela Drenik u Srebreniku, pa dolazi do povremenog zastoja saobraćaja.


{$excerpt:n}