Mostar ne zaboravlja Srebrenicu

U povodu 25. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici na sjevernom ulazu u Grad Mostar, neposredno uz kampus Univerziteta ‘Džemal Bijedić’, ovih dana je kružni tok na glavnoj gradskoj saobraćajnici poprimio izgled ‘Cvijeta Srebrenice’, piše “Preporod “.

Vlastitim sredstvima i inicijativom Cvijet su ugradili aktivisti Asocijacije mladih SDA Mostar i mjesnog odbora Asocijacije mladih SDA Zalik.

Na ovaj način željeli smo dati svoj doprinos obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici i podsjetiti na stravične golgote kroz koje su prolazili Bošnjaci 1995. godine. Mi ne smijemo sebi dozvoliti da to zaboravimo i zato je važno da i na ovaj način doprinosimo očuvanju naše kolektivne svijesti, da jasno izrazimo podršku svim preživjelim žrtvama genocida – kazao je predsjednik ove organizacije Harun Kurtović.

Ovaj čin naišao je na svesrdnu podršku brojnih Mostaraca kojim kažu kako se vjerovatno radi o malim novčanim sredstvima, dobroj volji i snažnoj poruci da Mostar ne zaboravlja Srebrenicu.


{$excerpt:n}