Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovin umjerena bura, koja će tokom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru od 27 do 30 stupnjeva.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Ivan Sedlo 12, Sarajevo 15, Srebrenica 16, Bugojno 17, Livno i Zenica 18, Bihać i Tuzla 19, Drvar, Sanski Most i Zvornik 20, Banja Luka 21, Mostar 23, Grude i Široki Brijeg 24, Neum 25, Stolac 26, Trebinje 28 stupnjeva.

Stanje na cestama

Zbog neophodnih radova u tunelu Drenik na izlazu iz Srebrenika prema Tuzli saobraćaj je obustavljen. Vozila mogu saobraćati lokalnom saobraćajnicom preko Kiseljaka i Urože.

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

The post Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}