TK: Novih 20 pozitivnih na koronavirus, preminula tri muškarca

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva koronavirusa, a preminula su tri muškarca, dvojica starije, a jedan srednje životne dobi, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Po četiri nova pozitivna slučaja korona virusa registrovana su u Tuzli, Banovićima i Sapni, tri pozitivna slučaja su iz Živinica, dva iz Doboj Istoka, te po jedan novi slučaj u Kalesiji, Kladnju i Lukavcu.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 353 osobe.

Preminuo je stariji muškarac iz Sapne, koji je bio smješten na Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a pored koronavirusa imao je i druga oboljenja. Stariji muškarac iz Živinica preminuo je u Respiratornom centru, a pored COVID-19 imao je brojne druge bolesti. Preminuo je i muškarac iz Banovića, srednje životne dobi, primljen je u UKC Tuzla zbog teškog stanja izazvanog drugim oboljenjem, a po prijemu je testiran pozitivan na koronavirus.

Trenutno je na područja TK 496 aktivnih slučajeva koronavirusa, a od toga je 45 hospitalizirano, uz jednog pacijenta na respiratoru.

Od početka testiranja u TK je ukupno testirana pozitivna 761 osoba, opravilo ih se 240, a preminulo je 24, dok je jedna osoba prebačena u drugi kanton.

(faktor/studiod)


{$excerpt:n}