Biračka mjesta u Mostaru uredno otvorena

U Mostaru je u nedjelju ujutro, drugi dan zaredom, otvoreno dvadeset biračkih mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj a, po riječima koordinatorice izbornog procesa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranke Modrić, sva biračka mjesta uredno su otvorena u 7 sati.

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj održavaju se danas, 5. jula, a hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa ostvaruju jučer i danas na 45 biračkih mjesta, od kojih je najveći broj u Mostaru (20), zatim u Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).

Koordinatorica Modrić kazala je Feni kako su izbori u Mostaru u subotu prošli bez ikakvih problema te da je odaziv birača prvoga dana bio dosta dobar.

– Nadamo se da će i danas biti tako, te da će sve biti u tom nekom prosjeku koji smo navikli u Mostaru – naglasila je Modrić.

Dodala je kako se zbog pandemije koronavirusa na biračkim mjestima provode epidemiološke mjere, dezinfekcija, te da se birači moraju pridržavati i uputa o fizičkoj distanci.

– Zasad sve protječe kako treba, nema gužvi, a ljudi se drže rastojanja – naglasila je Modrić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasaju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice, prenosi “Fena”.


{$excerpt:n}