Policajac Miloš spašavao unesrećenog: Zmija mi se omotola oko noge i ugrizla me

Policajac Tomislav Miloš iz Bugojna bio je na mjestu saobraćajne nesreće u Bugojnu i s kolegom ukazivao pomoć nastradalom mladiću, piše Bugojno Danas.

Dok su čekali kola hitne pomoći, unesrećenog mladića su pokušavali pažljivo iznijeti iz automobila. Međutim, kada su počeli da ga iznose iz automobila, njemu se zmija omotala oko noge.

– Bio sam treća smjena, dobili smo dojavu da se dogodila saboraćajna nezgoda i da ima povrijeđenih lica, odmah je upućena druga patrola, tad sam kolegi rekao da idemo i mi na lice mjesta da pomognemo. Došli smo na lice mjesta nezgode, primjetio sam kako dvije djevojke povrijeđene sjede na asfaltu a u kanalu se nalazilo drugo lice koje je bilo povrijeđeno. Rekao sam kolegama da ga ne smijemo pomjerat do dolaska hitne pomoći. Ubrzo je stigla hitna pomoć te su povrijeđenom momku ukazivali pomoć. Morali smo ga iznijeti vodoravno jer je imao povrede kičme tj leđa. U momentu kada smo ga počeli iznositi osjetio sam da mi se zmija omotala oko noge, tad sam lijevom nogom naglo trzao kako bi je odbacio sa noge, nakon više pokušaja uspio sam je odbaciti. Prilikom izlaska zadobio sam ugriz zmije u predjelu noge, na svu sreću prošlo je bez ozbiljnih komplikacija jer se radilo o zmiji koja nije otrovnica. Uspjeli smo iznijeti momka te ga uputiti u Dom zdravlja na dalju obradu. Sve se brzo odigralo, nije me bilo strah i opet bi isto učinio da spasim ljudski život – ispričao je Tomislav Miloš za Bugojno Danas.


{$excerpt:n}