Ovo su kandidati za mjesto načelnika Općine Lukavac?

Građani će u novembru birati novi saziv Općinskog vijeća i načelnika. Stranke još uvijek ne izlaze u javnost sa imenima svojih kandidata i do danas je samo PDA izašao sa zvaničnim imenom i to će kako smo već pisali biti Rifat Ejubović.

Ejubović je bio dugogodišnji član SDA, nakon čega je prešao u PDA. Po struci je diplomirani ekonomista, zaposlen u Kantonalnom zavodu za zapošljavanje TK-a kao šef poslovnice (biroa) Lukavac.

Još uvijek nepotvrđeno, ali vrlo izvjesno je da će kandidat na izborima biti i aktuelni načelnik Edin Delić. Delić ima 56 godina i ovoga puta će biti kandidat Socijaldemokrata, stranke koja je nastala raskolom u SDP-u. Deliću je ovo sedma stranka, prethodno je bio član SDA, LDS, Radom za Boljitak, Naše stranke, Komunističke partije i SDP-a. Inače, po struci diplomirani inženjer rudarstva koji je uposlen kao redovni profesor na Rudarsko geološkom fakultetu u Tuzli.

Prema našim saznanjima, kandidat SDP-a na Lokalnim izborima trebao bi biti Adem Mahovkić. Mahovkić ima 56 godina i završio je dva fakulteta. Po struci je diplomirani pravnik, kao i diplomirani inženjer rudarstva. Prije SDP-a, bio je član LDS-a. Uposlenik je Centra za socijalni rad.

SDA će prema još uvijek nepotvrđenim informacijama kandidovati Irfana Halilagić. Halilagić ima 32 godine i nije mijenjao stranke, a po struci je diplomirani pravnik. Uposlenik je JP RAD d.o.o. Lukavac.

Izvor: sodalive.ba