OTKRIVENA PRAVA ISTINA O PORODICI IZ TUTINA KOJA JE NAVODNO UMRLA OD KORONE

Priča o porodici Suljović iz Tutina kojoj je, prema navodima pojedinih medija, korona virus ubio troje članova – oca, majku i sestru, dok su dvojica braće “u kritičnom stanju” – potresla je region. Ipak, Rafet Suljović, koji je izgubio oca, majku i sestru, iznenadio je reportera “Blica” da se sve zapravo odigralo potpuno drugačije.

Rafet Suljović je laborant u Domu zdravlja u opštini Tutin, koja je jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji. Prethodnih dana je sa kolegama imao pune ruke posla i uradio je ko zna koliko testova na kovid.

Ipak, njegova potresna ispovijest drastično odskače od verzije koja se proširila u medijima kao činjenica, a o čemu je tokom posjete Novom Pazaru pričala čak i premijerka Ana Brnabić (“nije tačno da cele porodice umiru od korone, ali ima jedna porodica”).

Sa sigurnošću mogu da kažem da mi otac i majka nisu umrli zbog korone. Prvo mi je umro otac Ćamil, ali od starosti, imao je 90 godina – priča Rafet Suljović sa tugom u glasu.

Bolesnu sestru su mi vraćali iz bolnice jer nije bilo mjesta

Već sutradan je ostao bez sestre Hadrije Hadrović. Ona je živjela na selu, odvojeno od roditelja, imala je 54 godine i jeste bila pozitivna na korona virus. Preminula je u novopazarskoj Opštoj bolnici, na Grudnom odjeljenju, poslije nekoliko dana drame.

Ona je imala jasne simptome. Upućivali su je u Novi Pazar, odlazila je 3-4 puta, ali su je vraćali jer je sve bilo prepuno i nije imalo mjesta za nju. Tek posljednji put kad je otišla toliko joj je bilo loše da su morali da je smjeste. Nažalost, nije uspjela da se izbori sa virusom, iako je bila zdrava. Nije imala hroničnih bolesti – kaže Rafet Suljović.

Bez majke Fahrije (76) je ostao u nedjelju. Umrla je od tuge prilikom klanjanja.

Srce joj je prepuklo, jer je za dva dana ostala bez supruga i kćerke. Nije imala simptome kovida i, kao ni otac, nije ni testirana. Da je imala, sigurno bih je odveo kod doktora – kaže Rafet Suljović.

Dvojica braće imaju koronu, ali u Beču, i dobro su

Isti medijski izvještaji, očigledno neprovjereni, tvrdli su da su još dvojica braće Suljović pozitivni na korona virus i da su u kritičnom stanju.

Nas ima osmoro braće i imali smo tri sestre. Roditelji su imali 39 unučadi i 25 paraunučadi. Tačno je da su dvojica braće pozitivna, ali su oni u Beču. Iz Tutina su otišli prije dvadesetak dana, a ne znam da li su virus odnijeli odavde ili su se zarazili tokom puta, ili tamo. Najbitnije je da su oni dobro, iako je jedan još u karantinu, što je obavezna mjera koju propisuje Austrija. Svi ostali članovi porodice su dobro – ispričao je Rafet Suljović šokiranom reporteru “Blica”.

Suljović je apelovao na medije da imaju razumijevanja za njegovu porodicu koja je za kratko vrijeme izgubila troje članova zbog čega su potreseni, pa im, kako kaže, nisu potrebna nagađanja da su svi preminuli od kovida.


{$excerpt:n}