OFK Gradina Srebrenik: Počele pripreme za novu sezonu, u subotu prva utakmica

OFK ”Gradina” Srebrenik kao organizovan klub, bio je i ostao sinonim razvoja nogometa na području TK-a, Federacije i države BiH, koji je naročito u poslijeratnom periodu iznjedrio nekoliko vrhunskih nogometaša / reprezentativaca u raznim selekcijama od najmlađih pa do seniora.

Iza ovog kluba je sezona u kojoj nisu uspjeli ostvariti cilj a to je povratak u Prvu ligu FBiH. Jedan od razloga je nepovoljna epidemiološka situacija ali i, kako kažu, nerazumna odluka NS FBiH da se prekinu sva takmičenja u Prvoj ligi i nižim rangovima.

Novi-stari trener Samir Adanalić pod čijim vodstvom je Gradina u prošlosti napravila najveće uspjehe, govorio je o ambicijama kluba, pojačanjima i samoj organizaciji u klubu 

Gradski stadion u Srebreniku napokon otvara kapije za prvu utakmicu u kojoj će Gradina snage odmjeriti sa FK Tuzla City. Navijačima je dozvoljeno prisustvo uz poštivanje propisanih mjera. Direktor kluba Ibro Ibrić pozvao je navijače da dođu u subotu na stadion ali i da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Nakon press konferencije odrađen je i trening čime je Gradina ozvaničila početak priprema za novu sezonu. Srebreničani su prošlu sezonu igrom slučaja završili na drugom mjestu ali ambicije pred novu sezonu su jasne a to je prvenstveno ulazak u Prvu ligu FBiH.

FK Gradina PRESS 30.06.2020 – tatabrada.tv

OFK Gradina Srebrenik kao organizovan klub, bio je i ostao sinonim razvoja nogometa na području Grad Srebrenik TK-a, Federacije i države BiH, koji je naročito u poslijeratnom periodu iznjedrio nekoliko vrhunskih nogometaša / reprezentativaca u raznim selekcijama od najmlađih pa do seniora. Iza ovog kluba je sezona u kojoj nisu uspjeli ostvariti cilj a to je povratak u Prvu ligu FBiH. Jedan od razloga je nepovoljna epidemiološka situacija ali i, kako kažu, nerazumna odluka NS FBiH da se prekinu sva takmičenja u Prvoj ligi i nižim rangovima. O tome ali i o ambicijama, pojačanjima kao i organizaciji kluba bilo je riječi na jučerašnjoj press konferenciji održanoj na Gradskom stadionu u Srebreniku na kojoj su se medijima i javnosti obratili novi šef stručnog štaba Samir Adanalić, predsjednik kluba Muhamed Suljagić te direktor Gradine, Ibro Ibrić. Najavljena je i prva pripremna utakmica odnosno gostovanje premijerligaša FK “Tuzla City” na gradskom stadionu u Srebreniku u subotu 04. jula od 18 sati. Detaljnije u video prilogu.

Gepostet von Radio Studio D & Tatabrada.tv am Mittwoch, 1. Juli 2020

{$excerpt:n}