“Elektro – Bijeljinu” uz otpremnine napušta 160 radnika

BIJELJINA – U zavisnom elektrodistributivnom preduzeću „Elektro – Bijeljina“ u prvom krugu biće isplaćene otpremnine za 160 radnika, koje u prosjeku iznose oko 30.000 KM, potvrdio je Milan Lukić, predsjednik Sindikalne organizacije u tom preduzeću.

elektro bijeljina

Lukić za CAPITAL kaže da će visina otpremnine iznositi od 1.500 do 50.000 KM, zavisno od godina radnog staža i drugih elemenata koji  utiču na visinu otpremnine, kao i od toga da li je radnik iz boračke kategorije ili je u pitanju invalid rada.

„Ovo je prvi krug utvrđivanja viška radnika i isplate otpremnina. Vjerujem da će i u drugom krugu biti zainteresovanih za dobrovoljnu isplatu otpremnina. Riječ je o administrativnim radnicima koji su predstavljali višak radne snage u preduzeću `Elektro – Bijeljina`“, izjavio je Lukić.

Stručni i kvalifikovani radnici, pogotovo oni koji svakodnevno rade na održavanju elektro – mreže, nisu mogli ni konkurisati za isplatu otpremnina.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je juče da je od danas u elektrodistribucijama u Srpskoj oko 550 radnika manje.

Otpremnine bi ERS ukupno trebalo da koštaju 27 miliona KM, a ranije je istaknuto da je taj novac već obezbijeđen.

Da će ERS otpuštati radnike portal CAPITAL otkrio je još u januaru 2019. godine nakon što je na jednom od kolegijuma direktora Mješovitog holdinga ERS Uprava priznala da postoji višak radnika.

CAPITAL: LJ. LJ.

Чланак “Elektro – Bijeljinu” uz otpremnine napušta 160 radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}