U RS-u registrovano novih 40 osoba koje su zaražene koronavirusom

Radi se o 22 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 29 srednje i tri osobe starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Rogatice, sedam iz Ljubinja, šest iz Banje Luke, tri iz Bosanske Gradiške, po dvije iz Bijeljine, Kotor Varoši, Teslića, Vlasenice i Prijedora i po jedna iz Dervente, Doboja, Foče, Gacka, Trebinja i Zvornika.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj osobe kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Vlasenice, s udruženiim oboljenjima, prenosi “Klix“.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 2.272 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 125 osoba kod kojih je ranije potvrđen test na koronavirus.

Od koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 1.330 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.888 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 124, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 88.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 153.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.100 osoba, a nadzor je završen kod 37.202 osobe.


{$excerpt:n}