ZVANIČNO! Hrvatska sutra ukida samoizolaciju za građane BiH

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je otvaranje granica sa Bosnom i Hercegovinom, a odluka bi mogla biti donesena već u utorak.

Riječ je o ukidanju obvezne dvosedmične samoizolacije za one koji dolaze iz naše zemlje.

“Vjerojatno ćemo u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granici, i kad su u pitanju državljani EU i naše susjedne zemlje. To će značiti ulazak u RH na način da se svi koji ulaze pridržavaju epidemioloških mjera, više ne bi značilo obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz BiH. Očekujem to najkasnije sutra”, rekao je Božinović.

MVP / Potvrđeno: Vlasti u Hrvatskoj omekšat će mjere za građane BiH

Vlasti u Hrvatskoj omekšat će mjere za građane Bosne i Hercegovine.

Ovo je danas kazao ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u telefonskom razgovoru s Biserom Turković, zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

“Naime, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Republike Hrvatske, ministar Grlić Radman upoznao je ministricu Turković da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane Bosne i Hercegovine prilikom njihovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj”, saopćeno je iz MVP BiH.

Ministrica Turković zahvalila je Grliću Radmanu na njegovom ličnom angažmanu nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

The post ZVANIČNO! Hrvatska sutra ukida samoizolaciju za građane BiH appeared first on usn.ba.

{$excerpt:n}