U općini Kalesija počelo čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.

“Mi smo reagovali po zahtjevu predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića koji je kao prioritet stavio ove kanale koji od magistralnog puta vode prema Osnovnoj školi, kao i kanal prema džamiji u centru. On je u svom zahtjevu naveo da ovi kanali godinama kada je kiša stvaraju probleme mještanima i stambenim objektima. Mi smo i ranije pomagali projekte kada su u pitanju Memići i naravno da ćemo to i nastaviti u budućnosti”, rekao je načelnik Džafić.

Predsjednik Vijeća MZ Memići, Ibran Vildić zahvalio se načelniku za sve što čini kako bi ova mjesna zajednica izgledala bolje i uređenije.

“Većinu projekata koje smo kandidovali prema načelniku odobreno je. Izdvojena su značajna sredstva za vodovodnu mrežu, za rasvjetu, za puteve, za džemat kao i mnogi drugi projekti koji su za dobrobit lokalne zajednice. U narednom periodu planiramo uređenje i odvodnih kalana i propusta od magistralnog puta prema Osmacima kao i uređenje te dionice puta”, istakao je Vildić.

Načelnik Sead Džafić kazao je da će u narednim mjesecima krenuti sa uređenjem i čišćenjem svih kanala koji su godinama zapušteni i koji su u vrijeme kišnih padavina stvarali probleme građanima.


{$excerpt:n}