Mostarska bolnica traži 38 medicinskih sestara, dva ljekara i farmaceuta

Kako se navodi u konkursu, SKB Mostar traži dva doktora medicine u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, magistra farmacije u Službi za medicinsku opskrbu, te 38 medicinskih sestara, od kojih šest glavnih.

Glavne sestre potrebne su Kliničkom odsjeku za urološku onkologiju i rekonstruktivnu urologiju, Kliničkom odjelu za gastroenterologiju na Klinici, Odjelu za hematologiju, Odsjeku intenzivnog liječenja, te Stacionarnom odsjeku na Klinici za onkologiju i Kliničkom odjelu za endoskopsku hirurgiju.

Traže se medicinska sestra/tehničar u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, na Klinici za očne bolesti, na Klinici za kožne i spolne bolesti, na Klinici za hirurgiju, na Klinici za neurologiju, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, na Klinici za hirurgiju.

Potrebne su medicinske sestre i tehničari i na Klinici za psihijatriju, 2 izvršitelja, na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, 9 izvršitelja, na Klinici za dječje bolesti 4 izvršitelja, na Klinici za infektivne bolesti 3 izvršitelja, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu 3 izvršitelja, na Klinici za neurologiju 2 izvršitelja.

Konkurs je otvoren do 5. juna.

Podsjetimo kako je veliki broj ljekara i medicinskih sestra u posljednjih nekoliko godina napustio Bosnu i Hercegovinu, te zasnovao radni odnos u nekoj od Evropskih zemalja. Zbog toga je u više navrata ukazivano na problem odljeva medicinskog kadra, koji bi mogao nedostajati BiH.

Istovremeno, medicinsko osoblje u Hercegovačko-neretvanskom kantonu preko sindikalnih organizacija ukazuje na to kako nisu zadovoljni položajem u kojem se nalaze, te ukazuju na moguće proteste, ali za sada od nadležnih institucija ne dolaze nikakve najave promjena, prenosi “Klix“.


{$excerpt:n}