Džaferović: Očekujem da medicinski timovi iz BiH odu u Sandžak i pomognu u B0RBI s koronavirusom

Povodom P0G0RŠANJA situacije s koronavirusom u Novom Pazaru, oglasio se član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Poručio je da očekuje da će medicinski timovi iz BiH otputovati u Sandžak kako bi pomogli kolegama i stanovništvu.

“Od trenutka P0G0RŠANJA situacije PROUZR0K0VANE pandemijom korona virusa na području Sandžaka u stalnom sam kontaktu sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i drugim bošnjačkim zvaničnicima u Sandžaku. Dijelim zabrinutost zbog novonastale situacije i izražavam S0LIDARN0ST s narodom Sandžaka”, kazao je Džaferović.

Pozvao je institucije Bosne i Hercegovine na svim nivoima da se uključe u obezbjeđivanje medicinske i zaštitne opreme.

“Zvaničnici iz Sandžaka su me informirali da im je najneophodnija stručna ljekarska pomoć. Stoga očekujem da se u Bosni i Hercegovini formiraju medicinski timovi sastavljeni od ljekara i drugog medicinskog osoblja, koje bi u saradnji institucija BiH i Srbije, otputovali u Sandžak s ciljem pružanja pomoći”, istakao je Džaferović.

The post Džaferović: Očekujem da medicinski timovi iz BiH odu u Sandžak i pomognu u B0RBI s koronavirusom appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}