U Novom Pazaru stanje alarmantno: Vojska ispred bolnice, nabavljaju se i limeni sanduci

Na društvenim mrežama kruže informacije o pretrpanosti bolničkih soba, a jednu trudnicu su smjestili u crvenu zonu. Pored toga, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru donio je naredbu o hitnoj nabavci 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je danas da je u petak kod još 17 osoba potvrdio prisustvo koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih porastao na 508, piše “Sandžak press“.

Na internetu su se pojavili i snimci sa Infektivnog odjeljenja koji ukazuju na alarmantno stanje u bolnici. Tako je jedna trudnica dovedena u crvenu zonu, gdje se nalaze pacijenti sa teškom kliničkom slikom.

Vojska ispred bolnice formira šatore, koji su kako se čini za trijažu, ispred grudnog odjeljenja u kojem su smješteni najteži slučajevi oboljelih od koronavirusa. Gradom kruže razne priče o broju preminulih od koronavirusa, ali za sada o tome nema zvaničnih informacija.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je jučer, u subotu drugi dan vanrednog stanja, raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke.


{$excerpt:n}