Ploče: Pas Johnny nanjušio rekordnih 25 kilograma kokaina

Tu veliku količinu kokaina hrvatska policija i carinici pronašli su u petak popodne, a riječ je o jednoj od najvećih zapljena te droge na hrvatskom jugu, javlja Hina.

Droga procijenjene ulične vrijednosti od 17 do 20 milijuna kuna, upakirana u 11 paketa i sakrivena ispod suvozačeva sjedišta u Mercedesu, bila je namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević istaknuo je kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena kokaina na jugu Hrvatske u posljednjih 20 godina.

“Pandemija koronavirusa prouzročila je poremećaj na ilegalnom narko tržištu i naša je procjena bila da će, nakon normalizacije prometa, posebno teretnog, doći do pojačanog prekograničnog krijumčarenja roba. Zato smo održali akciju pojačanog nadzora u suradnji s Carinom, koja je urodila plodom”, rekao je Pavličević.

Za usporedbu, Pavličević je naveo podatak jednog istraživanja kako je godišnja potrošnja kokaina u Zagrebu 47 do 50 kilograma.

Policijski pas Johnny reagirao na drogu

Voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica istaknuo je kako je u rutinskoj kontroli vozila službeni policijski pas za detekciju droge, dvogodišnji belgijski ovčar Johnny, reagirao na području suvozačeva sjedišta.

“Po dobivenom nalogu pretražili smo vozilo i u skrivenom dijelu ispod suvozačeva sjedišta pronašli jedanaest paketa. Preliminarnim vještačenjem smo utvrdili da je riječ o 24 kilograma i 285 grama kokaina. Potom je talijanski državljanin uhićen, a jutros je pritvoren i pod ingerencijom je DORH-a”, izjavio je Tikvica, prenosi Fena.


{$excerpt:n}