Drama na željezničkoj stanici: Ušao u voz s djetetom i nije htio staviti masku, izbacila ga i uhapsila policija

– Gospodin je odbio staviti masku u vozu, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa – ispričao je za 24sata.hr tok mučne situacije koja je eskalirala.

– Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa – priča i drugi čitatelj koji je snimio video hapšenja.

Voz je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali uposlenici Hrvatskih željeznica, a potom je morala intervenirati i policija.

– Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom- objasnio je čitatelj.

Na snimci se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dijete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: Bravo tata…

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Prema neslužbenim informacijama, vjerovatno ga očekuje prijava zbog kršenja člana 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana prijeti mu novčana kazna ili 30 dana zatvora, kao i zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prenosi “24sata“.


{$excerpt:n}