Za čedomorku traže 18 mjeseci: Bebu odnijela na deponiju i bacila, dijete umrlo u smeću

Mještanka bruskog sela odgovarat će pred sudom na optužbe da je nakon porođaja svoju bebu umotala u peškir, a onda i u PVC kesu od praška i ostavila na smetlištu, gdje je novorođenče i preminulo.

Kako se saznaje, tužilaštvo je zatražilo kaznu zatvora od 18 mjeseci.

Naš prijedlog je da bude osuđena na kaznu zatvora – navodi za “Novosti” Milan Mihajlović, javni tužilac OJT Brus. Za krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju zaprijećena je kazna od šest mjeseci do pet godina.

Rezultati obdukcije su, prema saznanjima “Novosti“, pokazali da je beba rođena živa. U detaljnom iskazu, koji je optužena dala u tužilaštvu, navedeno je, između ostalog, da se porodila u kupatilu, a da je onda bebu, bez saučesnika, odnijela na smetlište, koje se nalazi na 100 metara od njene porodične kuće. Ispričala je da je beba davala znake živote.

Krenuli su bolovi i ja sam se porodila u kupatilu, niko mi nije pomogao. Beba je udahnula, tako znam da je bila živa… Krila sam trudnoću, nikome ništa nisam govorila. Zbog straha od toga šta će roditelji i poznanici da mi kažu, eto sve se tako dogodilo – ispričala je ranije J. Đ.

J. Đ. je pokazala kajanje zbog svega što se dogodilo. Otac bebe, prema njenoj priči, nije znao za trudnoću, budući da su u međuvremenu i prekinuli vezu.


{$excerpt:n}