Otac mladića poginulog u strašnoj nesreći skrhan bolom

Jeziva saobraćajna nesreća desila se u Beogradu u Ulici Georgija Ostrogorskog na Pjetlovom u ponedjeljak oko 21 sat, kada je vozač kombija, pretičući autobus, velikom brzinom naletio na Stankovića, koji je prelazio ulicu na obilježenom pješačkom prijelazu.

Tinejdžer je od siline udarca odletio nekoliko metara od pješačkog prelaza i pao na dva parkirana automobila. Preminuo je na mjestu, a Aleksandru M. izmjereno je 0,9 promila alkohola u krvi!

Zvao sina telefonom

Pavlov otac, koga su reporteri “Kurira” zatekli na mjestu tragedije, kaže da je kobne večeri zvao sina, ali da mu je telefon bio nedostupan.

– Kasnije sam saznao i zašto – rekao je otac. Žitelji Ulice Georgija Ostrogorskog kažu da su u ponedjeljak oko 21 sat začuli udarac.

Izašao sam da vidim šta se dešava. Ubrzo je stiglo mnogo policije, kombi je bio zaustavljen na oko 50 metara od pješačkog. Kombi je nosio tijelo nekoliko metara, sve do parkiranog automobila. Potom je udario i u kontejner i tu se zaustavio. Ne znam koliko je brzo vozio, ali pretpostavljam da ispod 80 kilometara na sat nije išao, možda je vozio čak i 100 na sat – kaže očevidac.

Kako dodaje, vozač kombija mu je poslije nesreće djelovao izgubljeno.

Djelovao je kao da je bio pijan ili drogiran, ili je bio u teškom stanju šoka. Jedan komšija kaže da je vidio kako udara glavom u volan kada se njegovo vozilo konačno zaustavilo i da je čuo kako vrišti i jauče. Nakon toga je, dok je trajao uviđaj, navodno šetao lijevo-desno i vidjeli su ga kako jede nešto, valjda picu neku – priča očevidac.

Inače, Pavle Stanković živio je nedaleko od mjesta na kojem je izgubio život.

Nastradao je blizu kućnog praga, a vozač koji je skrivio nesreću također je iz ovog kraja – dodao je sagovornik.

Bio multitalentovan, pjevao u horu, bavio se glumom, bio u “Petnici”

Otac mladića, koji je bio učenik Srednje mašinske škole “Radoje Dakić”, kaže da je bio dijete kakvo roditelji mogu samo da poželiti.


{$excerpt:n}