Naša stranka Lukavac: “Vlasti šute na problem fekalnog otpada u Sarajevskoj ulici”

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje OO Naša stranka Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

U januaru Naša stranka Lukavac tražila je od Općinske inspekcije da poduzme sve zakonske mjere za sanaciju i izrekne kazne izvođačima koji su ostavili otvorene kanalizacione cijevi u Sarajevskoj ulici. Do danas, ništa nije učinjeno.

Na molbu naših simpatizera iz Sarajevske ulice, ponovo smo se obratili Općini da riješi ovaj problem. Riječ je o ulici u kojoj se nalazi Dom zdravlja, apoteke, škole, kao i veliki broj zgrada i park. U januaru smo zahtjevom nadležnoj općinskoj inspekciji ukazali na neodrživost ostavljanja otvorenih kanalizacionih cijevi sa fekalnim otpadom u neposrednoj blizini parka, Doma zdravlja i ugostiteljskih objekata koji se tu nalaze, ali su nas, nakon izlaska na teren obavijestili da će to uskoro biti riješeno u okviru projekta Watsan. Otklanjanje tog problema ne bi smjelo biti uslovljeno realizacijom projekta Watsan jer se radi o urgentnom problemu, izjavio je Nusret Ćurović, predsjednik OO Naša stranka Lukavac.

Umjesto da bude riješen, problem se počeo dodatno usložnjavati:

U međuvremenu je sa lokacije u neposrednoj blizini uklonjen i veliki otvoreni kontejner za prikupljanje komunalnog otpada, pa se otpad sada odlaže na zelenu površinu pored parkinga za motorna vozila. Pitam se šta još treba da se dogodi da bi nešto konkretno bilo poduzeto i pozivamo općinsku službu za privredu, lokalni razvoj i inspekcijske poslove da hitno interveniše i spriječi daljnju devastaciju javnog prostora u ovom dijelu grada, koji zbog različitih potreba često posjećuje i veliki broj građana koji tu nisu nastanjeni, kaže Ćurović


{$excerpt:n}