Dom zdravlja Srebrenik bogatiji za savremeno sanitetsko vozilo i digitalizator RTG slike

Dom zdravlja Srebrenik od danas je bogatiji za savremeno sanitetsko vozilo  koje će olakšati prevoz dijaliznih pacijenata i digitalizator RTG slike. Ovakvim osavremenjavanjem primarne zdravstvene zaštite pružanje usluga pacijentima je podignuto na veći nivo.

Dom zdravlja u Srebreniku ulaže velike napore i sredstva s ciljem  podizanja  kvalitete usluga u  brizi o pacijentima. U ovoj Zdravstvenoj ustanovi, potpisan je ugovor sa firmom iz Mostara, o nabavci digitalizatora RTG slike. Nabavkom digitalnog razvijača filmova, znatno će biti olakšan rad onima koji pružaju pomoć i onima kojima je pomoć potrebna, navodi direktor JU Dom Zdravlja Srebrenik.

„Evo iskoristili smo mogućnosti da iz svojih vlastitih rezervi i kapaciteta finansiramo nabavku medicinske opreme. Potpisali smo ugovor sa firmom Medical, u iznosu od 62 000 KM, digitalnog razvijača filmova“, dodaje direktor JZU Dom Zdravlja Srebrenik.

Digitalizatorom RTG slike,  smanjuje se potreba za ponovljenim snimanjem, a što je još važnije umanjuje se radiološko opterećenje i zračenje pacijenata. Dobivene digitalne slike mogu se odmah slati drugim liječnicima u Domu zdravlja ili u bolnice, što je jako važno, posebice kod teško bolesnih pacijenata i rizičnog transporta. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, izvršena je i  primopredaja Sanitetskog vozila, koje je nabavljeno za usluge prevoza dijaliznih pacijenata. Prema riječima direktora Zukića, dijalizni pacijenti zaslužuju dobre uslove u kojima se transportuju do dijaliznih centara.

-“Novo sanitetsko vozilo sa 9 sjedišta i klima uređajem koje je plaćeno 59.800 KM, omogućit će dijaliznim pacijentima lakši i komforniji način stignu do dijaliznih centara”- rekao je prim.dr. Ibrahim Zukić, direktor Doma zdravlja Srebrenik.

Iz JU DZ Srebrenik navode da će i u narednom periodu raditi na poboljšanju uslova rada a sve u cilju kvalitete zdravstvene zaštite svih građana Grada Srebrenika.
Objava Dom zdravlja Srebrenik bogatiji za savremeno sanitetsko vozilo i digitalizator RTG slike pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}