Srbija ponovno uvodi pojedine ukinute mjere za suzbijanje korone

Od danas je obavezno korištenje zaštitnih maski u javnom gradskom i međugradskom prijevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulazak u vozila, priopćila je vlada Srbije nakon sjednice Kriznog stožera.

Građanima se preporučuje da nose maske i u svim zatvorenim prostorima, a ponajprije u poštama, bankama, javnim institucijama, te trgovinama i trgovačkim centrima, prenosi “N1“.

Krizni stožer je preporučio i da se zabrane posjeti bolnicama, kao što je to bio slučaj tokom izvanrednog stanja, uvedenog 15. marta a ukinutog 8. maja, kada je i vojska bila angažirana da čuva ulaze bolnice i sprečava moguće incidente.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su u utorak, među 6.025 testiranih, registrirana 102 nova slučaja koronavirusa, ukupno 13.092 od nultog pacijenta prijavljenog 6. marta.

Uz još jedan smrtni slučaj Srbija dosad ima službeno potvrđene 263 žrtve infekcije covida-19, uz postotak smrtnosti 2,01.

Na bolničkom liječenju je 775 pacijenata, a 19 ih je na respiratorima.

U laboratorijima iz sustava javnog zdravstva Srbije od početka pandemije testirano je ukupno 351.285 osoba.

U Srbiji se od sredine aprila konstatno testira više od 2.000 osoba, a pojedinih dana rađeno je i više od 6.000 testova.


{$excerpt:n}