U Srebreniku 7 pozitivnih na korona virus, tim porodične medicine Špionica radi u Domu zdravlja Srebrenik

Kako je za Radio Srebrenik potvrdio direktor Doma zdravlja Srebrenik prim.dr. Ibrahim Zukić, u Srebreniku je trenutno 7 pozirivnih osoba na koronas virus. -” Stanje je zadovoljavajuće, obzirom da za dvoje aktivnih, koji su asimptomatski pacijenti, danas ističe period samoizolacije, rezultati retestiranja će biti poznati danas, očekujemo da će biti negativni. U drugom slučaju u pitanju je porodica, dvoje odraslih i dvoje djece s blažim simptomima, a jedana pozitivna osoba je otkrivena rutinski, kojoj je tokom predoperativnih analiza urađen test. Osoba je bez simptoma, a danas će se uraditi epidemiološka anketa i poduzeti potrebne mjere s ciljem sprečavanja širenja virusa”,- naglasio je dr. Zukić. On je istakao da raduje činjenica da nema teže oboljelih, a ni hospitalizovanih pacijenata. Naveo je, takođe da Dom zdravlja Srebrenik radi po uobičajenom režimu, te zamolio sugrađane da, bez prijeke potrebe ne dolaze u Dom zdravlja (redovne terapije i sl), a oni koji imaju teže zdravstvene probleme kontaktiraju porodičnog ljekara koji će, po potrebi, doći u kućnu posjetu.

Zbog poplava koje su najviše pogodile područje Špionice, tamošnji tim porodične medicine je izmješten u Dom zdravlja Srebrenik gdje će obavljati preglede stanovništva Špionice, sve dok se ne saniraju štete u porodičnoj ambulanti Špionica.

Stanovništvu je upućena molba da se pridržavaju svih preporuka, jer trenutno stanje jeste zadovoljavajuće, ali i upozoravajuće.
Objava U Srebreniku 7 pozitivnih na korona virus, tim porodične medicine Špionica radi u Domu zdravlja Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}