Vučić proglasio ubjedljivu pobjedu na izborima u Srbiji

Vučić je istakao da su dobili povjerenje trenutno 63,4 odsto, ali da se sa nevažećim listićima, Kosovom i neobrađenim mjestima očekuje i 65 odsto.

– U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda u uslovima kada je malo u ko to vjerovao i dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, marljiviji i da moramo da napravimo najbolje moguće rezultate za naš narod – kazao je Vučić.

On je objasnio da su večeras od nešto manje od 3.300.000 dobili preko 2 miliona glasova.

– Pobijedili smo svuda gdje smo gubili. Pobijedili smo u svakom mjestu u inostranstvu. Pobijedili smo strahovito ubedljivo. U Republici Srpskoj smo dobili 90 odsto glasova, a izašlo je 87 odsto glasača. Pobijedili smo u Čikagu, Bernu, Moskvi, Sočiju. Jedino što ne možemo da kažemo koliko smo osvojili na Kosovu i Metohiji gdje je bio i najveći izlaz – kaže Vučić, prenosi Blic.On je istakao da su nama prije samo dva dana govorili da Srbi na KiM neće moći da učestvuju na izborima,piše Srpskainfo

– Preko 56.000 Srba je u Kosovskoj Mitrovici glasalo – kaže Vučić, koji je dodao da su građani uprkos svim prijetnjama imali dvoljno hrabrosti da izađu na izbore.

U Srbiji su danas održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Građani su, tako, danas glasali za nov sastav Skupštine Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i više lokalnih samouprava.


{$excerpt:n}