Vrbovali djecu na Facebooku: Predatori žrtvama nudili čokolade i ljubimce, pa im prijetili

Prilikom komunikacije sa djecom koja su bila na meti se*sualnih predatora, osumnjičeni su koristili prijetnje i ucjene, ukoliko bi žrtva odbila da postupi po njihovim zahtjevima – otkrio je izvor iz istrage, saznaje “Srpskainfo“.

Šokantna istraga otkrila je i da su osumnjičeni pedofili djeci u dobi od 12 do 14 godina detaljno opisivali se*sualne odnose, slali im fotografije po*nog organa, snimali mas*urbiranje i snimljeni materijal slali djeci.

Pedofili – MUP RS

Podsjetimo, MUP RS je u kodnim akcijama ‘Karika’ i ‘Instinkt’ od septembra prošle do juna ove godine uhapsili sedmoricu pedofila koji su putem Fejsbuka vrbovali djecu radi dječje po*nografije.

Izvor iz istrage otkrio je da su osumnjičeni Fejsbuka vrbovali djecu, zatim ih navodili na izradu sadržaja dječje po*nografije, odnosno tražili od djece da se fotografišu bez odjeće, opisujući im detaljno način na koji da fotografišu intimne dijelove tijela.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv šest osoba – Lj.Đ. iz Prnjavora, I.J. iz Zvornika, S.B. iz Dervente, D.G. iz Bijeljine, H.Š. iz Živinica i M.T. iz Gračanice za krivična djela Iskorištavanje djece za po*nografiju, upoznavanje djece s po*nografijom i iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnešen je izvještaj protiv lica S.F. iz Kozarca za krivična djela polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina, iskorištavnje djece za po*nografiju i iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela se*sualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta. Prilikom pretresanja lica i stambenih prostorija koje isti koriste a koji su vršeni na području Zvornika, Srpca, Bijeljine, Dervente, Prijedora, Živinica (FBiH) i Gračanice (FBiH) pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni za izvršenje premetnih krivičnih djela, a radi se o mobilnim telefonima, računarima, uređajima za skladištenje digitalnih podataka i slično. Takođe, prilikom pretresanja pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije – saopšteno je iz MUP RS.


{$excerpt:n}