Novih 30 slučajeva zaraze korona virusom u bh. entitetu RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 261 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba u Republici Srpskoj, saopćeno je jutros iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kako je saopćeno, radi se o 14 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je 10 mlađe, 17 srednje i tri osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, 11 iz Zvornika, tri iz Čelinca, dvije iz Кotor Varoša i jedna iz Laktaša.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.810 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.241 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 33.594 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 96, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 55.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 140.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.610 osoba, a nadzor je završen kod 35.714 osoba“, saopćeno je, prenosi “N1“.


{$excerpt:n}