Lukavčanin Mirnes Kuduzović teško bolestan i bez krova nad glavom treba našu pomoć

Tridesetpetogodišnji Lukavčanin Mirnes Kuduzović boluje od Kronove bolesti. Zbog svog teškog stanja Mirnes je smješten u UKC Tuzla. Nema novca za lijekove, kao ni za potrebno higijenu koju ova bolest zahtijeva.
Naime, Kuduzović već nekoliko dana nema gdje živjeti, jer je njegovo stambeno pitanje bilo riješeno do 10. marta nakon čega je bio prisiljen potražiti novi smještaj.

Kuduzoviću je 2006. otkrivena Kronova bolest koja je potvrđena PHD nalazom i enterocutanim fistulama koje se često inficiraju. Već je imao nekoliko operacija, a fistule se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme, zbog kojih Mirnes mora posjećivati UKC Tuzla svakih 3-6 dana, a što iziskuje finansijske troškove.

Pored svega, Mirnes mora mirovati i svakodnevno konzumirati visokoproteinsku hranu, kako bi povratio snagu. Međutim, obzirom da nema ni osnovne uvjete za život, nije u mogućnosti ni paziti na prehranu koja bi doprinijela bržem oporavku.
Nažalost, Mirnes je u samo 60 dana izgubio oko 10 kilograma što je dodatno pogoršalo njegovo narušeno zdravstveno stanje.

Mirnes je završio Mješovitu srednju mašinsku školu u Lukavcu. Nema nikakva primanja.
Roditelji su ga ostavili nakon rođenja i nikada se više nisu pojavili. Danas rastavljeni žive u inostranstvu. Odhranila ga je nena, ali poslije njene smrti jedno vrijeme je boravio kod tetke. Već nekoliko godina se snalazi uz pomoć sugrađana.

 

“Nije mi problem ni gladovati, naučio sam, ali samo da imam krov nad glavom. Prilikom svakog previjanja moram se okupati, a previjam se nekoliko puta dnevno, jer mi je sada zdravstveno stanje pogoršano”, izjavio je Mirnes za Sodalive.

Kako pomoći

Svi oni koji bi na bilo koji način željeli pomoći Mirnesu Kuduzoviću mogu se javiti na broj telefona 060 337 000 7

Bankovni račun:

Raiffeisen Bank
Mirnes Kuduzović
1613000075983744


{$excerpt:n}