sri. jul 24th, 2024

“Majko, otišla si prerano. Biću tvoj ratnik, a ti nađi mir” – Jecaji odjekivali grobljem tokom govora koji je preminuloj doktorici posvetio sin

Draga majko, otišla si prerano. Ali još se vidi borac, žena zmaj. Najveća je čast i privilegija što si ti moja majka. Biću tvoj ratnik zemaljski, a ti moj anđeo nebeski. Nađi mir. Biću stamen i odlučan, dostojanstven. Nastavit ću da gradim to što si ti započela. Moje srce i um su sada od čelika. Borit ću se da ostanem jak i da se razvijam u uzornog čovjeka. Nađi mir u tome što ću davati ljubav svima koji su zaslužili, tvoj osmijeh i dobrota će biti moje najjače oružje u ovom životu. Zato ti majko moja jedina, koja si mi dala život i krv, nađi mir, jer sam ja siguran u rukama prvo sebe, djevojke koju volim, porodice i prijatelja koji su uvijek uz mene. A ja zbogom reći neću, jer smo mi sada jedno i zauvijek ćeš živjeti u mom srcu – glasile su riječi koje je sin posvetio majci, prenosi “Blic“.

Okupljeni nisu mogli da zadrže suze, a tišinu su prekidali jecaji.

Ugledna beogradska doktorica, koja se u nedjelju 14. juna ubila u stanu na Vračaru, danas je na Lešću ispraćena na vječni počinak, u prisustvu mnogobrojnih članova porodice i prijatelja.

Dugačka povorka krenula je iz kapele nešto prije 13 sati.

Uz zvuke trubača, od doktorice su se posljednji put oprostili njeni najbliži, kolege, prijatelji.


{$excerpt:n}

Povezano