Servis: U protekla 24 sata evidentirano je 11 krivičnih djela

Vrijeme jutros oblačno sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 19°C, a najviša dnevna do 24°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen pet puta, evidentirano je 11 krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** VODOVOD – Vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima uredno. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 70 pregleda pacijenata. Od toga četiri intervencije za UKC Tuzla i 3 izlaska na teren. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

-u naselju Grabovica Gornja u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

-u naselju Avdibašići u vremenu od 12:30 do 16:00 sati,

Grada Gračanice  u naseljima:

Donja Orahovica, Rječica, Karići, Bajići, Rijeka, Kačanik, Makovci, Kulići, Turkovići i Gornja Orahovica u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavac u naseljima: Lukavac Mjesto (dio Rudničke ulice preko puta rudničke separacije) i Zagorje (Karići) u vremenu od 09:00 do 16:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG).

Radarska kontrola Srebrenik:

Tinja od 11 do 13 sati.
Previle od 18 do 20 sati.
Ćehaje od 04 do 06 h. 


{$excerpt:n}