sri. jul 24th, 2024

Pogoršanje epidemiološke situacije na području općine Kalesija

Saopćenje za javnost Kriznog štaba JZU DZ Kalesija 18.06.2020.

Poštovani građani općine Kalesija, 

Obzirom na povećanje broja pozitivnih (7 pozitivnih) na infekciju COVID-19 želimo Vas ovim putem obavijestiti na pogoršanje higijensko-epidemiološke situacije na području općine Kalesija. 

Pozitivne slučajevi ne možemo da dovedemo do eventualnog nultog pacijenta. To ukazuje na činjenicu da veći broj pozitivnih (vjerovatno asimptomatskih građana kruži i hoda Kalesijom. 

Pozivamo Vas na maksimalnu ličnu odgovornost, nosite zaštitne maske, držite fizičku distancu, nemojte se bez potrebe okupljati i zadržavati u većim grupama. 

Posebno pozivamo osobe starije životne dobi te osobe koje imaju hronična oboljenja da maksimalno smanje svoje kretanje i okupljanje. 

Osobe mlađe životne dobi pozivamo na posebnu odgovornost izbjegavanje kontakta sa starijim osobama. Ukoliko se nastavitmo ponašati neodgovorno prijeti nam veliki broj zaraženih građana Kalesije. 

Građani općine Kalesija koji eventualno imaju simptome koji se mogu povezati sa infekcijom COVID-19 (glavobolja, gubitak čula okusa i mirisa, povišenu temperaturu, kašalj, otežano disanje), pozivamo da se odmah jave HES službi Dom zdravlja Kalesija na slijedeći broj telefona 035/368 -47 od 07.00 Do 15.00 sati, od 15.00-7.00 ujutro na broj telefona Službe hitne medicinske pomoći 035/368-252. 

BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA!

The post Pogoršanje epidemiološke situacije na području općine Kalesija appeared first on Kalesijski.ba.

{$excerpt:n}

Povezano