Otkrivena 64 neprijavljena radnika, 16 objekata bez odobrenja za rad

SARAJEVO – Poreska uprava Federacije BiH juče je izvršila 221 inspekcijsku kontrolu kojom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

radnici

U tim kontrolama inspektori Poreske uprave su kontrolisali 458 zaposlenika i otkrili 64 neprijavljena radnika, 53 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 16 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 38 objekata i u 115 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 277.300 KM.

“Pozivaju se porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone”, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH. Fena

Чланак Otkrivena 64 neprijavljena radnika, 16 objekata bez odobrenja za rad се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}