Devet novih slučajeva u našoj zemlji: Potvrđeni zaraženi i u Sarajevu

Od 324 uzorka devet je pozitivnih slučajeva, od čega je pet bilo iz Sarajeva, kazala je za portal “Radiosarajevo” generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Podsjetimo, u Federaciji BiH je jučer testiran 471 uzorak, a zabilježena su 24 nova slučaja pozitivna na COVID-19, saopćeno je iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo.

Na području Federacije BiH do sada je testirano 45.457 uzoraka. COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1.397 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavljen je 981 pacijent. Trenutno je aktivan 371 slučaj – pozitivan na COVID-19 u FBiH. Do sada je zabilježeno ukupno 45 smrtnih slučajeva.

Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične zaštite!

Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih, poručuju iz Kriznog štaba.


{$excerpt:n}