Tragično preminuli motociklista Elmedin Hećo ukopan na groblju Vlakovo

Na gradskom groblju Vlakovo danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Elmedinu Dini Heći (40) iz Sarajeva, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu M-17, u mjestu Vukovići kod Hadžića.

Posljednjem ispraćaju prisustvali su članovi porodice, komšije, prijatelji, sportisti i brojne Sarajlije, javlja “Avaz“.

Podsjetimo, Hećo, koji je upravljao motociklom Kawasaki, sudario se s Fiatom, za čijim upravljačem je bio D. P. (76) iz Mostara, koji je, također, smrtno stradao

Na gradskom groblju Vlakovo danas je klnjana dženaza i obavljen ukop Elmedinu Dini Heći (40) iz Sarajeva, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu M-17, u mjestu Vukovići kod Hadžića.

Posljednjem ispraćaju prisustvali su članovi porodice, komšije, prijatelji, sportisti i brojne Sarajlije, javlja avaz.ba.

Hećo je bio član džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine početkom 2000-ih godina, a u posljednje vrijeme radio je na fizičkoj spremi sa sportistima. Bio je i član bob reprezentacije Bosne i Hercegovine. Učestvovao je i na Tirol kupu 2006. godine u Austriji, gdje je kao pilot u tandemu sa Salihom Kelaljićem (kočničar), osvojio prvo mjesto. Također, bio je uspješan i takmičar u powerliftingu. Prošle godine je u Istanbulu na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju.

Podsjetimo, Hećo, koji je upravljao motociklom Kawasaki, sudario se s Fiatom, za čijim upravljačem je bio D. P. (76) iz Mostara, koji je, također, smrtno stradao.


{$excerpt:n}