Sulejman Brkić IPAK PODNIO OSTAVKU

Nakon što smo sinoć objavili informaciju da je Sulejman Brkić podnio ostavku na sve stranačke funkcije, uslijedio je njegov demant putem Facebook-a koji smo i objavili.

Brkić je u svom demantu između ostaloga izjavio:

Ja, Sulejman Brkic nikada nisam ni pomislio da napustim SDBIH, niti ću to učiniti. Do pobjede u novembru, iskreno Vaš Sulejman Brkić

Brkić nije napustio stranku, ali je podnio ostavku na sve stranačke organe u toj stranci.

Kako naš portal saznaje, Brkić je kandidat za tehničkog direktora JP Ceste FBiH.

“On nije napustio stranku, ali je podnio ostavku na sve stranačke organe. Bio je član glavnog i općinskog odbora stranke, kao i predsjednik mjesnog ogranka u Lukavcu. O razlozima se može pričati na način da je to preduslov za konkurs za neko drugo radno mjesto”, kazao je Bijedić za Klix.ba.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba sljedeći korak koji bi Brkić trebao napraviti je i podnošenje ostavke na funkciju ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Brkić je kao ministar pod istragom Tužilaštva Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Također, nedavno su mu pripadnici Federalne uprave policije oduzeli mobilni telefon kao jedan od dokaza u predmetu koji se vodi zbog mogućeg kršenja zakona prilikom imenovanja novog direktora Uprave policije Tuzlanskog kantona Safeta Ibrahimovića.

Sve moguće sumnje Brkić je ranije odbacio, a kako je naglasio u jednom od medijskih istupa “samo likvidacijom bi ga mogli spriječiti u borbi protiv korupcije”.


{$excerpt:n}