Rad noćnim klubovima zabranjen samo u Republici Srpskoj

BANJALUKA – Predstavnici noćnih klubova traže ravnopravan tretman sa ostalim ugostiteljima u BiH ali i regionu, piše BL Moj grad. Kako u pismenom obraćanju javnosti navode, samo u Republici Srpskoj im je zabranjen rad.

noćni klub+

Njihov apel prenosimo u cjelini:

Nakon stabilizacije pandemije virusa covid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja. Sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje.

Ovaj problem ujedinio je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u RS, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada. Porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici RS masovno odlaze u Federaciju, Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Ovu inicijativu podržali su i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

Predstavnici noćnih klubova i kafana u RS

Чланак Rad noćnim klubovima zabranjen samo u Republici Srpskoj се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}