sri. jul 24th, 2024

Nakon spektakularne akcije u Mostaru: Đenan Golić i Adnan Mušanović u pritvoru

Općinski sud Mostar uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor Đenanu Goliću (43) i Adnanu Mušanoviću (40) koje su pripadnici MUP-a HNK u subotu navečer u spektakularnoj akciji uhapsili na sjevernom izlazu iz Mostara.

Golić je osumnjičen da je počinio više krivičnih djela, od neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Mušanoviću je pritvor određen zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Kako je navedeno iz Tužilaštva HNK, Golić se sumnjiči da je 13. juna u Mostaru, od nepoznate osobe nabavio heroin, kojeg su u količini od 1.080 komada u obliku ‘pizeva’ zaplijenili policajci nakon pretresa taksi vozila u kojem su se nalazila njih dvojica.

Dan kasnije pretresom stana kojeg koristi pronađeni su automatska puška ‘Crvena zastava’, metalni okvir od navedene automatske puške sa 27 komada pripadajuće municije, kao i dva metalna okvira od automatske puške sa 57 metaka, vojni nož te 11 metalnih okvira koji pripadaju automatskoj pušci.

Mušanović se sumnjiči da je 13. juna, kao korisnik stana na adresi Bafo naselje, stavio na raspolaganje prostorije stana, a radi uživanja opojne droge heroin i radi pakiranja u PVC paketiće, kako bi se tako upakirana droga mogla od strane osumnjičenog Đenana Golića dalje prodavati korisnicima opojne droge – rečeno je iz Tužilaštva HNK.

S njima je uhapšen i Dario Rajković iz Trebinja. Pritvor za njega nije tražen, jer za to nisu bili ispunjeni zakonski uslovi, prenosi “Avaz“.


{$excerpt:n}

Povezano