Ranije napao i svoju majku: Sa nožem ušetao u crkvu i izbo oca (74)

Milanu K. (42) iz Subotice (Srbija) Viši sud odredio je pritvor do 30 dana nakon saslušanja zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju koje je počinio u ponedjeljak kada je u kancelariji parohije Crkve Svetog Vaznjesenja Gospodnjeg nožem nasrnuo na svog oca Petra K. (74), blagajnika crkvene opštine.

– Određen mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, uticaja na svjedoke i uznemirenja javnosti – kaže za “Blic” Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Kako “Blic” saznaje napadač je pred sudijom i zamjenikom višeg javnog tužioca priznao krivično djelo.

Incident u kome je Petar K. zadobio više povreda nožem po tijelu dogodio se nešto prije 10 sati 15. juna, a umalo tragičnom ishodu prisustvovala je i jedna žena koja je u parohiju došla zbog prevoda teksta sa staroslovenskog.

Kada je ušla u kancelariju ckrvene opštine ugledala je muškarca koji je ubadao oštrim predmetom starijeg čovjeka, svog oca. Prestravljena žena je jedva od šoka uspjela da izađe iz kancelarije, a za njom je iz kancelarije istrčao i pobjegao napadač.

Povrijeđeni Petar je hitno prebačen u Opštu bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a policija je ubrzo van crkvenog prostora uhapsila Milana. Prije tri godine, kako se nezvanično saznaje, Milan K., inače osoba sa psihičkim smetnjama, napao je fizički i svoju majku.


{$excerpt:n}