Muškarac (36) ubijen pred kućom, još dvije osobe ranjene

U nedjelju navečer u Kaštelima se dogodilo ubistvo i pokušaj ubistva dvije osobe, piše “Slobodna Dalmacija“. Prema prvim informacijama, pred kućom je ubijen Mario Boljat 36-godišnjak iz Kaštel Kambelovca dok su u splitsku bolnicu s ranama od vatrenog oružja prevezen 29-godišnjak iz Kaštel Lukšića Jozo Čabraja i još jedna osoba. Kako je jutros javio Hrvatski radio, tri su osobe uhapšene.

– Čuo sam pucnjavu, bilo je to oko 22,30 sati. Odmah sam zvao sina da dođe kući. Onda sam vidio da cestom prolazi policija, sada ih ima svugdje. Ne znamo šta se događa u panici smo. Možda okolo lutaju naoružani ubiice – kaže uznemireni mještanin Kaštel Kambelovca.

Policija je u 00.16 obavijestila javnost o događajima u Kaštelima: Večeras oko 22.50 u Kaštelima je došlo do sukoba između više osoba pri čemu je iz vatrenog oružja jedna muška osoba smrtno stradala, dok su dvije muške osobe prevezene u bolnicu uslijed ozljeda zadobivenih od vatrenog oružja.

Mjesto događaja je osigurano, te slijedi obavljanje uviđaja kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva koji izlazi na mjesto pucnjave, naveli su.

Smrtno stradali 36- godišnjak već je bio žrtva pokušaja atentata prije deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na mobitel. Jedan od njih izrešetao ga je s tri hica te je ranjen u mjehur, tanko crijevo i desnu ruku.

Ranjeni mladić je Jozo Čabraja koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U martu ga je SMS porukom od ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem januara prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja. Policija je sumnjala u tu verziju, ali nije dokazano suprotno.


{$excerpt:n}