Edin Delić za N1: “Lukavčani će pitku vodu dobiti za dvije godine”

Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić gostovao je danas u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

Emisija je počela komentarisanjem prethodne sjednice OV Lukavac u kojoj Mehmed Suljić, predsjedavajući OV Lukavac, nije dao načelniku Deliću da se obrati kada je želio, već je rekao da čeka dozvolu jer je on šef.

Mislim da je odluka SDA bila da mi se zabrane da govorim. Vidjeli ste da sam ja ustao, “pokupio” predstavnike Općine i nadam se da mu više neće pasti da tako nešto pokuša ponoviti. On misli da je šef, ja mislim da svako ima svoj domen. Ja znam šta je nadležnost načelnika Općine i u tom smislu on meni ne može šefovati. Vijeće nije u vezi sa načelnikom Općine i imamo svoje podijeljene nadležnosti, a načelnik izvršava ono što mu vijeće kaže.

Delić je uporedio rad u svom mandatu sa mandatom svog prethodnika Dževada Mujkić i rekao je da se ne može uporediti 12 godina sa njegovim mandatom i da nećete pronaći niti jedan parametar da nije veći nego u prethodnih 12 godina.

Na pitanje da li je istina da građani pojedinih dijelova općine Lukavac nemaju pitku vodu i kako je moguće u 21. vijeku da ljudi nose kanistere, Delić je odgovorio:

-Nemaju samo u gradu pitku vodu. To Vam od rata na ovamo, kada je sistem vodosnabdijevanja prebačen na jezero Modrac. I ja nisam zatekao ništa od dokumentacije po pitanju vodosnabdijevanja. Mi smo pripremili dokumentaciju, Vijeće odbija osnivanje novog preduzeća, izjavio je Edin Delić i dodao:

Očekujem u ovom mandatu, jer sam ponovo kandidat za načelnika, da u naredne dvije godine uz saradnju sa vijećem građani dobiju pitku vodu., zaključio je Delić.

Sad vam je alibi za vodu da niste imali podršku vijeća? Upitao je Marić, a Delić je izjavio:

Nije samo to razlog. Realno je teško riješiti ovaj problem za četiri godine i vodio bih da vidim opštinu koja je od ništa došla do vode za četiri godine. Izjavio je između ostalog načelnik Delić.

Podsjećamo da je načelnik Delić 2017. godine za portal KLIX izjavio i obećao da bi Lukavčani kvalitetnu pitku vodu trebali dobiti za tri godine (op.a.2020. godine).

Link: https://www.sodalive.ba/aktuelnosti/lukavac-grad/nacelnik-edin-delic-lukavcani-bi-kvalitetnu-pitku-vodu-mogli-imati-za-tri-godine/


{$excerpt:n}